Frankrike kräver tredje dos för 65+ för att vaccinpasset ska fortsätta gälla

Frankrikes president Emanuel Macron aviserade igår att personer som är 65 år eller äldre måste “förnya” sitt vaccinpass för att det ska fortsätta vara giltigt efter den 15 december. Det innebär en tredje dos, en så kallad “booster” för att dessa personer kunna gå på café eller bio m.m. Han motiverar beslutet med att dessa äldre människor löper extra stor risk för att drabbas av viruset.

Franske presidenten är aktiv i sociala medier och postar bland annat regelbundet på Instagram. En positiv sak är att det tycks vara någorlunda högt i tak i kommentarsfältet och fransoserna tillåts uttrycka både ris och ros. Många framför kritik mot vaccinationerna och passen som de verkar tycka inskränker människors friheter.

Brorsan, hur många doser vill du att vi ska ta?

Bland kommentarerna kan man läsa: “Tack, men nej tack”, “Dessa pass är ett skämt”, “Fler och fler doser…”, “Skrattar ihjäl mig”, “Propagandan fortsätter”, “En riktig diktator”, “Brorsan, hur många doser vill du att vi ska ta?”. Några enstaka är dock positiva: “Redan gjort”, “Nice”.

Tidigare har även Israel krävt tredje dos för giltiga vaccinpass.

Michael Yeadon varnade i våras för införande av dessa vaccinpass som han förutspådde kunde bli slutet på den fria demokratin. Se utdrag från intervjun nedan:


Källor:

https://www.instagram.com/emmanuelmacron/

https://www.cnn.com/2021/11/09/europe/france-covid-19-booster-intl/index.html

Prenumerera
Meddela mig vid
0 Kommentarer
Feedback mitt i texten
Visa alla kommentarer