Har användning av ivermektin minskat covidsmittan i Japan?

Uppdaterad 2021-11-24

Notering: Efter att vi uppmärksammats på att visst innehåll i artikeln inte gick att verifiera med säkra källor har vi tagit bort texten med påståendet att Japanska myndigheterna skulle beslutat att medborgarna ska “behandlas med ivermektin i stället för boosterdos”. Även artikelrubriken är justerad för att spegla det osäkra kunskapsläget. Det vi vet är att the Tokyo Metropolitan Medical Association i augusti rekommenderade användningen av ivermektin. Vi ser även en dramatisk förbättring av smittoläget i landet sedan dess. Men vi har ännu inte bekräftade uppgifter på hur många läkare i Japan som faktiskt använder ivermektin för behandling covid-19. Det är därför ännu inte möjligt att säkert dra slutsatsen att behandlingen med ivermektin varit avgörande för den kraftiga nedgången i smittotal. Vi följer dock utvecklingen i Japan och kommer att uppdatera artikeln så snart vi vet mer. Har du mer information? Kontakta oss eller skriv en kommentar under artikeln.

Japan har en tradition av mer ifrågasättande avseende vacciner än andra västerländska länder. De ger till exempel väldigt få vaccin till barn före ett års ålder, och påbörjade massvaccinering mot covid-19 två månader senare än andra västländer.

Den 13 augusti höll läkaren Haruo Ozaki, ordförande för the Tokyo Metropolitan Medical Association, en presskonferens om att ivermektin omedelbart bör börja förskrivas till japaner under informerat samtycke. Han berättade om hur framgångsrikt Indien behandlat covidinfektinen sedan 28 april med malariamedicinen hydroxiklorokin och parasitläkemedlet ivermektin. Han lyfte även fram andra länder som lyckat lika väl: Argentina, Mexico och delar av Bangladesh. 

Han påpekade att länder som profylaktiskt använt ivermektin mot andra sjukdomar, till exempel i stora delar av Afrika mot flodblindhet orsakad av en mask, har detta påtagligt minskat smittspridning och död av covid. 

I vilken utsträckning som japanska läkare i praktiken nu skriver ut ivermektin till covidpatienter saknar vi tyvärr officiell källa för. Vi kan endast konstatera att smittspridningen har minskat högst avsevärt efter att förslaget om behandling med ivermektin lyftes fram. I Tokyo fanns det i mitten av augusti cirka 6000 smittfall, i början av november var det färre än 100.

Smittspridningen från 31 juli till 16 november 2021 i fem länder som har fullvaccinerat 67-79% av sin befolkning

Källor:

https://www.tokyo-np.co.jp/article/123988

https://www.bitchute.com/video/qi9BREgUruaJ/

https://gnews.org/1476750/

https://tfiglobalnews.com/2021/11/08/japan-crushes-big-pharma-with-a-small-yet-effective-move/

Prenumerera
Meddela mig vid
1 Kommentera
Mest röstade
Nyaste Äldsta
Feedback mitt i texten
Visa alla kommentarer
Gizz
Gizz
2 år sedan

John Campbell går https://youtu.be/E1GF0H9V_1g genom Japan och ivermectin.

https://youtu.be/E1GF0H9V_1g