10 000 signaturer mot vaccinpass

Skaparen av kampanjen kavlaner, Andreas Sidkvist, publicerade nyligen ett upprop mot regeringens lagförslag om ”vaccinbevis” (även kallat vaccinpass) som lades fram i slutet av september. Nu har uppropet fått över 10 000 underskrifter. Uppropet har namnet ”Nej till apartheid” och i testen på hemsidan konstateras bland annat att regeringens lagförslag bryter mot grundläggande fri- och rättigheter.

Bästa Lena Hallengren och Regeringskansliet. Ni har lagt fram ett 68 sidors förslag om “Vaccinationsbevis som smittskyddsåtgärd” som saknar vetenskaplig grund och är ett brott mot grundläggande fri- och rättigheter om det genomförs.

Inledningen på det öppna brevet från initiativet Nej till apartheid riktar till regeringen

Om Andreas Sidkvist (från nejtillapartheid.nu)
Andreas arbetar som PR-konsult, kommunikatör och webbdesigner. Senaste 15 åren har han jobbat för kommuner, företag och organisationer för att skapa hållbara städer, beteenden och lösningar. Han blev utsedd till Årets Inspiratör 2020 av Naturvårdsverket. Har det senaste halvåret engagerat sig för mänskliga rättigheter med anledning av hotet om nya auktoritära pandemi- och smittskyddslagar.

Källor:

https://nejtillapartheid.nu/

Prenumerera
Meddela mig vid
0 Kommentarer
Feedback mitt i texten
Visa alla kommentarer