Sverige har i särklass lägst antal döda med covid per capita i Nordeuropa, sannolikt på grund av utbredd naturlig immunitet

I Sverige har från 1 december införts rekommendation om vaccinationsbevis vid folksamlingar på över 100 personer. I veckan aviserades att det nästa vecka kan komma att införas krav på vaccinationsbevis även på restauranger och gym. Förutom att krav på vaccinationsbevis är diskriminerande och knappast minskar smittspridningen, eftersom fullvaccinerade personer smittar i mycket hög utsträckning, så kan det ifrågasättas om åtgärderna är proportionerliga utifrån smittspridning och dödstal.

En bra jämförelse utifrån sistnämnda aspekt är situationen för länderna i norra Europa som hade en utbredd förstavåg våren 2020 och som idag har en likartad vaccinationsgrad (69-77%). Vi har liknande klimat och drabbas ungefär samtidigt av epidemier av luftvägsvirus och influensa på vintern.

Tittar vi på smittspridningen, så ligger Sverige och Finland klart lägst av alla dessa tio länder.

Ännu mer intressant är grafen över antal döda med covid per miljon invånare. Sverige har i särklass lägst siffra.

Varför ligger Sverige lägst både vad gäller smittspridning och ännu mer vad gäller döda med covid? Detta beror med allra största sannolikhet på att Sverige var det enda av dessa tio länder som inte hade lockdown våren 2020. Därmed var det en hög andel av befolkningen som smittades och fick sjukdomsalstrad immunitet (natural immunity). Den är betydligt bredare och mer långvarig än vaccininducerad immunitet och skyddar även mot mutanterna. Det gör att det nu denna vinter inte blir en lika stor smittspridning i Sverige som i de övriga nordeuropeiska länderna. 

Slutsatsen blir därmed att införandet av vaccinationsbevis är olämpligt för att det är:

  • Diskriminerande, 
  • Inte minskar smittspridningen och
  • En oproportionerlig åtgärd utifrån Sveriges smittspridning och dödstal.  

Källor:

https://ourworldindata.org/covid-vaccinations

https://ourworldindata.org/covid-cases

https://ourworldindata.org/covid-deaths

https://www.nature.com/articles/s41586-021-03647-4

Detta är en opinionsartikel. Har du tankar eller synpunkter på innehållet? Kontakta oss eller lämna en kommentar längre ner på sidan.

Prenumerera
Meddela mig vid
5 Kommentarer
Mest röstade
Nyaste Äldsta
Feedback mitt i texten
Visa alla kommentarer
Calle
Calle
11 mån sedan

Faucis förutspåelser angånde vaccinen/genmanipuleringen har inte varit förtroendeingivande heller… Bra sammanfattning om Faucis påstående och sedan utfall: https://www.bitchute.com/video/yRlLqUpvRktq/

zionisten
zionisten
11 mån sedan
Svara till  Calle

Påminner om deras egna effektivitetsdata i samband med nödgodkännandet. Verklig potentiell effektivitet ligger runt 1%, även om relativ risk ser bättre ut för dom själva.

Pfizer/BioNTech — Relative risk reduction: 95%. Absolute risk reduction: 0.84%
Moderna — Relative risk reduction: 94%. Absolute risk reduction: 1.2%
Johnson & Johnson — Relative risk reduction: 67%. Absolute risk reduction: 1.2%
AstraZeneca/Oxford — Relative risk reduction: 67%. Absolute risk reduction: 1.3%

Fauci har även en liknande video om masker där han debatterar sig själv: https://www.bitchute.com/video/AcrHjrQWMAJ8/

Senast ändrad 11 mån sedan av zionisten
Calle
Calle
11 mån sedan
Svara till  zionisten

Lögn förbannad Lögn och statistik. Japp, många feltolkar nog den så kallade effektivten, så exempel vore kanske bra. https://www.thelancet.com/journals/lanmic/article/PIIS2666-5247(21)00069-0/fulltext

Folk generellt verkar tro det stoppar 95% av alla från att få covid. Men om jag tänker rätt och man räknar på absolut riskreducering med pfizer från ditt exempel. Så krävs det 1/0,84%= 119 personer som tar vaccinet för att rädda en person från att inte få covid, men då måste alla dom 119 personerna ta risken att få biverkningar. Rätta mig om jag tänker fel.

zionisten
zionisten
11 mån sedan
Svara till  Calle

Inte bara folk, utan hälsomyndigheterna. Pfizer specificera inte heller antikropps responsen i deras studier. Allt främmande ger immunrespons, normalt försvinner antikropparna efter någon vecka och informationen lagras i minnescellerna. Att det funnits antikroppar i flera månader är katastrofalt illa och förklarar att 3x fler dog i hjärtinfarkter i testgruppen gentemot placebogruppen. Finns även studier på -277 effektivitet efter 6 månader. Första gensekvensen för pcr testerna var baserade på influensa A/B, influensan försvann och ersattes av covid därav ingen överdödlighet. Den influensan vi ser nu hittar inte pcr-testerna så Omikron kom väldigt lägligt annars hade dom åkt dit, nu kan dom fortsätta ljuga att vaccinet fungerar och är säkert även om ingen vet hur många såna här doser en människa klarar av. Slår du ihop nuvarande influensa kurva med covidkurvan så ser det långt ifrån lika bra ut.

Det vi börjar se på sjukhusen nu och huvudanledningen till att det är rekord i sjukskrivningar är när immunförsvaret är farligt lågt efter injektionerna, hur omfattande det här kommer att bli återstår att se. Du kanske kände till detta, nämnde det mest. Är väl fortfarande en “konspirationsteori” oavsett hur mycket studier eller meriterade forskare som säger samma sak. Väldigt ruttet upplägg oavsett, ren ondska.

Här är ett märkligt uttalande från Dr Tedros från WHO. Han tycker att det är bättre att fokusera dom farliga injektionerna på alla i pensionsåldern istället för som nu, att döda barn med injektionerna.

https://dailyexpose.uk/2021/12/22/tedros-says-countries-killing-kids-with-boosters/

Gubben Dodo
Gubben Dodo
11 mån sedan

Tegnell & company säger samma sak, dvs. anledningen till att vi har bättre siffror än Norge är att vi har större naturlig immunitet då vi inte gick till lockdown. FHMs Slutsats: Vi försöker så långt det går göra som Norge!?