Du kan bli smittad och smitta andra även om du är vaccinerad

”Det kan finnas en viss risk att du, trots vaccination, kan bli sjuk, och därmed smitta andra, även om du själv inte utvecklar några symtom.”
– Folkhälsomyndigheten


Närmare 50 kommunalt anställda i Västernorrland har upptäckts vara smittbärare, trots att de varit vaccinerade mot covid-19. De har fått symptom efter att de varit färdigvaccinerade. ”Det visar att även om man är vaccinerad måste man fortsätta att följa rekommendationerna, så länge större delen av befolkningen inte är vaccinerad”, säger smittskyddsläkare Hans Boman.

– Sveriges Radio


Vi ser att man blir smittad och sprider smitta trots att man fått den första sprutan och det gått det antal veckor som krävs för att man ska kunna få sin andra spruta, säger Magdalena Jonsson, avdelningschef för särskilt boende i Piteå kommun.

– SVT Nyheter

– Vi ser att man blir smittad och sprider smitta trots att man fått den första sprutan och det gått det antal veckor som krävs för att man ska kunna få sin andra spruta, säger Magdalena Jonsson, avdelningschef för särskilt boende i Piteå kommun.

– SVT Nyheter


Källor:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/vaccination-mot-covid-19/information-for-dig-om-vaccinationen/efter-vaccinationen–fortsatt-folja-de-allmanna-raden/

https://sverigesradio.se/artikel/vaccinerad-personal-i-vasternorrland-har-visat-sig-bara-pa-smittan

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/smittspridning-bland-vaccinerade-pa-boende

Prenumerera
Meddela mig vid
guest
0 Kommentarer
Feedback mitt i texten
Visa alla kommentarer