Ledamöter i EU-parlamentet uttrycker djup oro över införande av covidpass – “diskriminerande och strider mot grundläggande mänskliga rättigheter”

Uppdaterad: 2021-10-25 (00:12) – Nu svensk undertext i videon

I en presskonferens 20 oktober med fyra ledamöter för EU-parlamentet – Rumänien, Tyskland, Italien och Kroatien – framfördes med stor emfas mycket stor oro över förslaget att införa vaccinationspass, så kallade green pass, i EU-parlamentet.

De betonade att förslaget strider mot fundamentala mänskliga och demokratiska rättigheter och hela den grundläggande idén med EU om fri rörlighet för unionens medborgare.

Ledamöterna beskrev den enorma oro som miljontals människor känner över att förlora sina arbeten och inkomster för att de inte vaccinerat sig och som manifesterat sig i protester över hela Europa de senaste månaderna. De förklarade att den medicinska vetenskapen entydigt visar att vaccinerade kan få covid och kan smitta och att vaccinpass därför är meningslösa. De poängterade att det inte finns någon anledning att de som haft smittan ska vaccinera sig och att det aldrig får utövas påtryckningar för att människor ska ta ett vaccin, det måste alltid vara frivilligt. De lyfte också fram att det är en mycket kraftig underrapportering av biverkningar från vaccinen. 

De uttryckte sin starka oro över att många av de grundläggande fri- och rättigheter som européer har vant sig att leva med – rätten till individuell frihet, arbete, jämlikhet, utbildning, sjukvård, yttrandefrihet – är allvarligt hotade.

Hela presskonferensen på 19 minuter går att se under länken nedan. Tre av ledamöterna talar engelska och den tyska ledamotens tal är dubbat till engelska. 

I en presskonferens 20 oktober 2021 med fyra ledamöter för EU-parlamentet – Rumänien, Tyskland, Italien och Kroatien – framfördes en stor oro över förslaget att införa vaccinationspass, så kallade “green pass” eller “digital green certificate” (“gröna certifikat”), i EU-parlamentet.

Innehåll

00:00 – Introduktion av Cristian Terhes
02:00 – Christine Anderson, Tyskland
04:12 – Francesca Donato, Italien
09:36 – Ivan Vilibor Sinčić, Koratien
11:54 – Cristian Terhes, Rumänien

Länkar

Presskonferensen på YouTube
https://youtu.be/_walPWEACsc

Pressrelease på Cristian Terhes Facebooksida
https://www.facebook.com/340832756541451/posts/915249002433154/

Prenumerera
Meddela mig vid
0 Kommentarer
Feedback mitt i texten
Visa alla kommentarer