19-åriga Jennifer rullstolsburen efter covidvaccinet – media mörkar

Uppdaterad 2021-11-15 (20:15)

“Inom loppet av några veckor gick Jennifer Melin i Sundsvall från att ha varit en aktiv, frisk tjej till att bli rullstolsburen”. Detta kunde man läsa i en artikel i Sundsvalls Tidning på nätet den 10 oktober 2021. Det som inte står i artikeln är att Jennifer vaccinerats med Pfizers covidvaccin bara två dagar före de första symtomen började yttra sig.

Artikeln om Jennifer i Sundsvalls Tidning 10 oktober 2021.

Tappade känseln och fick problem med balansen

Jennifer fick första dosen av Pfizers covidvaccin i juli. Två dagar senare tappade hon känseln i händerna, fick problem med balansen och även domningar i fötterna. Ytterligare några dagar senare spred sig symtomen till ena benet och Jennifer behövde nu hjälp att förflytta sig. Kort därefter bar inte något av benen henne längre och hon kunde inte förflytta sig alls.

Det har inte med vaccinet att göra. Ställ dig upp och gå …

Kontakten med vården blev mycket märklig. Neurologen som Jennifer fick träffa efter många turer misstrodde hennes historia och avfärdade hennes teori om att besvären skulle ha med vaccinet att göra. Läkaren försökte bland annat även tvinga henne att resa på sig och gå, trots att det var helt omöjligt för henne.

Till slut fick hon en remiss att genomföra en magnetkameraundersökning. Efter tre veckor hade hon dock fortfarande inte hört något och ringde till sjukhuset. Hon fick då svaret att det “hamnat mellan stolarna” och att den ansvarige “gått på pappaledighet”. Jennifer har ännu idag inte fått se några röntgenbilder.

Kommunen har varit helt fantastiska, de har hjälpt mig jättemycket.

En ljuspunkt för Jennifer har varit den hjälp hon fått från kommunen. De har anpassat lägenheten och även byggt en “lift” som gör att hon kan ta sig upp och ner i trapphuset mellan lägenheten och gatan.

Lokaltidning gjorde reportage – strök allt om vaccinet

Jennifer skrev ett inlägg på Instagram om sin situation och blev snart kontaktad av lokaltidningen som undrade om de fick göra ett reportage.

Men det utkast som Jennifer fick från tidningen skiljde sig från den färdiga artikeln som publicerades på nätet. Hon konstaterar att allt som handlade om vaccinet tagits bort. Hon delar en skärmbild med oss från den version hon fick mejlad till sig före publiceringen. Där står det bland annat att “Jennifer är övertygad om att hennes besvär är en biverkning på coronavaccinet” samt att “Allt började några dagar efter att jag hade vaccinerat mig”.

– Det stod med i den version jag fick mejlad till mig, men var sedan borttaget när de lade ut artikeln, förklarar hon.

CheckFact har varit i kontakt med Sundsvalls tidning. Både en av reportrarna samt redaktionen bekräftar att Jennifer nämnt att hon är övertygad om att hennes sjukdom orsakats av covidvaccinet. Men beslut togs på redaktionell nivå om att utelämna allt som handlade om vaccinet. Ansvarig utgivare svarar på mejl till CheckFact:

“Självklart är det också angeläget att reda ut vad som ligger bakom. I nuläget är det ingen som vet detta, varken Jennifer eller vården. Vi kommer att följa händelseutvecklingen och kan förhoppningsvis rapportera mer längre fram. […] Att välja och välja bort är ett normalt förfarande i en redaktionell process […] När vi träffade Jennifer låg tyngdpunkten i hennes berättelse på de symtom som hon drabbats av och det bemötande hon fått av vården, spekulationer kring orsaker var inte på något sätt centralt.”

Även censur i sociala medier

Jennifer konstaterar dock även att inlägget på tidningens Facebook-sida om artikeln råkat ut för att kommentarer som uttryckt kritik mot covidvaccin tagits bort samt att kommentarsfältet stängts av så att ingen längre kan kommentera.

När man är solidarisk och tar vaccinet men sen blir sjuk av det, vart är solidariteten då?

Jennifer känner att hon inte blivit tagen på allvar och att media under inga omständigheter vill nämna något om vaccinet. Resultatet blir att man förväntas vara solidarisk och vaccinera sig för andras skull, men när man själv drabbas av skador av vaccinet så lyser solidariteten med sin frånvaro. I stället möts man av misstro och mörkning.

Vill nå ut till andra drabbade

Jennifer hade hoppats på att tidningsartikeln skulle göra det möjligt att nå fram till andra som upplevt liknande problem. Men eftersom inget nämndes om vaccinet i artikeln så försvann den möjligheten. Hon har dock lyckats hitta många andra som drabbats genom sociala medier.

Svårt och nå ut till utsatta om ingen nämner vaccinet.

Liknar andra fall

CheckFact.org konstaterar att det som Jennifer råkat ut för dessvärre inte är en unik händelse. Många som tar covidsprutan gör det för att de vill vara solidariska. Men de som drabbas av allvarliga biverkningar riskerar att mer eller mindre lämnas åt sitt öde. De får kämpa för att få korrekt vård och behandling och den som försöker sprida budskapet tystas ner eller blir uthängd och får höra att deras besvär är inbillade eller beror på något helt annat. Se gärna våra tidigare artiklar med vittnesmålen av Anette Stjernström och Kyle Warner som har likheter med det som Jennifer berättar, samt även berättelsen om Thommy som dog efter covidvaccineringen men som varken utreddes eller inkluderades i statistiken.

#TalaOmDet

Via kampanjen Tala om det, som syftar till just att lyfta fram vittnesmål som rör skador av covidvaccinering, hoppas Jennifer på ytterligare chans att få kontakt med andra drabbade.

Se intervjun med Jennifer i videoklippet nedan. Intervjuare är Andreas Sidkvist som är initiativtagare till kampanjen.

Se även intervju med Jennifer i Modiga Människor.

Har du eller någon du känner fått biverkning efter covidvaccination? Kontakta oss gärna. Vill du komma i kontakt med Jennifer kan du också skriva till oss så vidareförmedlar vi ditt meddelande. 

Källor:

https://www.st.nu/2021-10-10/jennifer-19-kunde-plotsligt-inte-ga–far-ingen-diagnos-kanns-som-jag-inte-tas-pa-allvar

https://rumble.com/voppdv-frn-frisk-och-kry-till-rullstolsbunden-p-10-dagar-jennifer-melin-20-r-frn-s.html

https://nomoresilence.world/pfizer-biontech/jennifer-melin-aged-20-pfizer-severe-adverse-reaction/

Mountainbike-proffset och Youtubern drabbades av perikardit efter Pfizer-sprutan

Vittnesmål om biverkningar av covidvaccin – Anettes 22-årige son var nära hjärtinfarkt

https://talaomdet.se

Prenumerera
Meddela mig vid
1 Kommentera
Mest röstade
Nyaste Äldsta
Feedback mitt i texten
Visa alla kommentarer
trackback

[…] Checkfact kontaktade Sundsvalls tidning för att fråga om saken och de svarade att det centrala i hennes […]