Så granskar Läkemedelsverket misstänkta dödsfall av vaccin (Covid-19)

”Läkemedelsverket har fått in rapporter om dödsfall hos personer som vaccinerats mot covid-19. Vid granskning av rapporterna har man inte sett några tecken till orsakssamband mellan dödsfallen och vaccinen. Det har funnits ett tidssamband, dvs personen har avlidit en tid efter vaccination och det har varit anledningen till misstanken. 

När Läkemedelsverket utreder misstänkta allvarliga biverkningar tar man in journaler, obduktionsprotokoll för att få en fullständig bild.

Dödsfall som orsak är en förenklad bild, utan då måste man titta närmare på hur dödsorsaken skett. Har vaccinet påverkat immunförsvaret? Eller påverkade vaccinet lungorna? Levern? Njure? Vad är det med vaccinet som kan ha orsakat dödsfallen? Finns de andra mediciner som kan ha påverkat händelseförloppet innan dödsfall? Har personerna i fråga haft en sjukdom som förvärrats av vaccinerna? Finns det gemensamma riskfaktorer som lett till dödsfall? Finns det andra troligare förklaringar för dödsfallet eller annan allvarlig händelse. Som du märker finns det många frågor som måste besvaras och säkerställas, det är detta som klassas som säkerhetsarbete.”

– Läkemedelsverket/Läkemedelsupplysningen (mejlsvar)

Källor:

Mejlkonversation med Läkemedelsupplysningen

Prenumerera
Meddela mig vid
guest
0 Kommentarer
Feedback mitt i texten
Visa alla kommentarer